11
Απριλίου
8:00 pm — 11:00 pm
Θέατρο Απόλλων
Ερμούπολη, , Σύρος, Κυκλαδες 84100 Greece
12 & 10€
Φόρτωση Εκδηλώσεων
  • Η εκδήλωση αυτή έχει παρέλθει.

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ.

Άλλη μια εξαιρετική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Μ. Βρετανίας έρχεται στην οθόνη του Θεάτρου Απόλλων από το πρόγραμμα NT Live.

Το θέμα της τραγωδίας είναι η απόφαση του βασιλιά Λήρ να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις θυγατέρες του, τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη και την Κορδέλια. Αυτή που θα τον πείσει για το μέγεθος της αγάπης της, θα πάρει το βασίλειο.

Παρά τις συμβουλές του δούκα του Κεντ, αποκληρώνει την Κορδέλια κι εξορίζει τον δούκα. Την αποκληρωμένη κόρη παντρεύεται ο βασιλιάς της Γαλλίας.

Ο Ληρ φιλοξενείται με τη σειρά κάθε μήνα από τις δυο μεγαλύτερες κόρες. Παρόλο πού έχει παραδώσει την εξουσία, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με αυταρχισμό. Ο δούκας του Κεντ, μεταμφιεσμένος, μπαίνει στην υπηρεσία του και του συμπαραστέκεται στους εξευτελισμούς που υφίσταται. Τελικά οι δυο κόρες διώχνουν τον πατέρα τους Ληρ, που ακολουθούμενος από τον πιστό του δούκα, μεταμφιεσμένο πάντα, και από τον γελωτοποιό του περιπλανιέται μέσα σε μια άγρια νύχτα με καταιγίδα και καταφεύγει σ” ένα καλύβι ξεστομίζοντας βαριές κατάρες. Από εκεί οι πιστοί του τον φυγαδεύουν στο Ντόβερ, απέναντι από τις γαλλικές ακτές.

Στο μεταξύ ο δούκας της Κορνουάλης, σύζυγος της Ρεγάνης, σκοτώνεται σε μια συμπλοκή, ενώ ο βασιλιάς της Γαλλίας αποβιβάζεται με στρατό στο Ντόβερ. Η Κορδέλια ειδοποιείται κι έρχεται να συναντήσει τον πατέρα της που βρίσκεται πια στα πρόθυρα της τρέλας. Η συνάντηση γίνεται στο φράγκικο στρατόπεδο. Ακολουθεί σύγκρουση των φράγκικων και αγγλικών στρατευμάτων και νικούν οι Άγγλοι. Ο Ληρ και η Κορδέλια συλλαμβάνονται και φρουρούνται. Ανάμεσα στις δυο βασίλισσες αδελφές, τη Γονερίλη και τη Ρεγάνη, ξεσπάει διχόνοια. Η Γονερίλη δηλητηριάζει τη Ρεγάνη και η ίδια αυτοκτονεί.

Η Κορδέλια δολοφονείται και ο Ληρ ξεψυχάει κρατώντας στην αγκαλιά του το σώμα της.

 

Trailer: https://youtu.be/eSu82KgkIX0

Συνδιοργανωτές: NT Live in Greece και  British council.

 

Ώρα έναρξης: 20:00

Γενική είσοδος: 12€
Φοιτητικό / άνεργοι /πολύτεκνοι/ παιδικό /ομαδικές αγορές άνω των 10 ατόμων: 10€

——————————————————————————————————————————————–

King Lear

by William Shakespeare

Broadcast live from London’s West End, see Ian McKellen’s ‘extraordinarily moving portrayal’ (Independent) of King Lear in cinemas.

Chichester Festival Theatre’s production received five-star reviews for its sell-out run, and transfers to the West End for a limited season.  Jonathan Munby directs this contemporary retelling of Shakespeare’s tender, violent, moving and shocking play.

Considered by many to be the greatest tragedy ever written, King Lear sees two ageing fathers – one a King, one his courtier – reject the children who truly love them.  Their blindness unleashes a tornado of pitiless ambition and treachery, as family and state are plunged into a violent power struggle with bitter ends.

Starts at: 20:00

Ticket prices: 10 & 12 euros

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Απριλίου 11
Ώρα:
8:00 μμ - 11:00 μμ
Κόστος:
12 & 10€
Event Categories:
, ,
Διοργανωτής
ΝΤ Live – AΝΤΕΝΝΑ

επόμενες παραστάσεις