23
Αυγούστου
9:00 pm
Θέατρο Απόλλων
Ερμούπολη, , Σύρος, Κυκλαδες 84100 Greece
12 & 10 & 8 €
Φόρτωση Εκδηλώσεων
  • Η εκδήλωση αυτή έχει παρέλθει.

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «ΑΠΟΛΛΩΝ», παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα» στο Θέατρο Απόλλων Σύρου στις 23, 24 και 25 Αυγούστου 2019, ώρα 21:00.

Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Η υπόθεση του έργου:

Η Ηλέκτρα ζει στο Άργος θρηνώντας τον πατέρα της Αγαμέμνονα και κατηγορώντας ανοιχτά τη μητέρα της Κλυταιμνήστρα και τον άντρα της Αίγισθο για τη δολοφονία του. Περιμένει την επιστροφή του αδελφού της Ορέστη για να εκδικηθεί τον φόνο του πατέρα τους και να πάρει τον θρόνο που δικαιωματικά του ανήκει.
Ο Ορέστης, με σύμβουλο τον παιδαγωγό του και βοηθό τον φίλο του Πυλάδη, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη με σκοπό να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του. Για να πετύχει τον σκοπό του, εμφανίζεται πρώτα ο παιδαγωγός, για να αναγγείλει στην Κλυταιμνήστρα ότι ο Ορέστης έχασε τη ζωή του σε ιππικό αγώνα, και έπειτα ο ίδιος ο Ορέστης με τον Πυλάδη φέρνοντας ένα αγγείο που υποτίθεται πως περιέχει τις στάχτες του Ορέστη.
Στο άκουσμα του θανάτου του αδελφού της και έχοντας χάσει πια κάθε ελπίδα η Ηλέκτρα θρηνεί τόσο σπαρακτικά, ώστε ο Ορέστης συγκινημένος από τον θρήνο της αναγκάζεται να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Ακολουθεί η ματωμένη εκδίκηση με τον φόνο της Κλυταιμνήστρας και του Αίγισθου από το χέρι του Ορέστη και την ηθική αυτουργία της Ηλέκτρας.

Διάθεση των εισιτηρίων από τον διαδικτυακό τόπο ticketservices.gr  και το ταμείο του Θεάτρου Απόλλων.

 

Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία Θεάτρου 12 €
Θεωρεία Ισογείου και Α΄ ορόφου 10 €
Α΄ και Β΄ Εξώστης 8 €

 

—————————————————————————————————————————————————-

Sophocles «ELECTRA»

ELECTRA by Sophocles will be presented by The Theatrical & Cultural Club “APOLLON”.

Electra lives in Argos mourning her father King Agamemnon and publicly accusing her mother Queen Clytemnestra and her stepfather Aegisthus for his murder. She is waiting for the return of her brother Orestes to avenge their father’s murder…

One of the best scenes is the one where Orestes himself, not revealing his true identity, appears holding an urn with the ashes of the supposed dead Orestes. Electra mourns with a monologue, unique and unsurpassed in the history of international dramaturgy. It is the monologue that actress Marika Kotopouli pronounced thinking of Ionas Dragoumis and the monologue that the great ancient actor Polos performed, holding an urn with the ashes of his own child.

With English overtitles

Starts at: 21:00
Tickets: 12 & 10 & 8 euro
Βuy your ticket from the Apollon Theater or www.ticketservices.gr

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Αυγούστου 23, 2019 @ 9:00 μμ
Τέλος:
Αυγούστου 25, 2019 @ 9:00 μμ
Κόστος:
12 & 10 & 8 €
Event Categories:
, ,
Διοργανωτής
ΘΕΠΟΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ»