05
Οκτωβρίου
9:30 pm — 11:00 pm
Θέατρο Απόλλων
Ερμούπολη, , Σύρος, Κυκλαδες 84100 Greece
Δωρεάν
Φόρτωση Εκδηλώσεων
  • Η εκδήλωση αυτή έχει παρέλθει.

Στο πλαίσιο του Σύρος Πολιτισμός 2018

Το Syros Jazz Festival δημιουργήθηκε από την αγάπη των Συριανών Βαγγέλη Αραγιάννη και Γιάννη Ρούσσου για την Jazz μουσική. Ξεκίνησε το 2013, αλλά οι συντελεστές του είχαν διοργανώσει πολλές σημαντικές συναυλίες τα προηγούμενα χρόνια, αρχίζοντας από το 2006. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές ήταν το 2010 η παρουσία δυο μεγάλων Αμερικανών καλλιτεχνών του βοκαλίστα Miles Griffith και του ντράμερ Clarence Penn. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί κάθε χρόνο σημαντικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από συναυλίες, περιλαμβάνει σεμινάρια αυτοσχεδιασμού και προβολές ταινιών με θέμα την jazz, στο Θέατρο Απόλλων, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αποτελούν τον επίλογο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τον μήνα Οκτώβριο, το οποίο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού στο νησί.

 

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Syros Jazz Festival προσφέρει ένα τριήμερο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί μουσικοί από τη διεθνή και την ελληνική σκηνή της τζαζ. Ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει την ποικιλομορφία των στιλ με τα οποία εμφανίζεται η σύγχρονη αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.

PETROS KLAMPANIS ROOFTOP STORIES

Ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό σόλο πρότζεκτ από τον μπασίστα Πέτρο Κλαμπάνη, που εδώ και μια δεκαετία, με έδρα του τη Νέα Υόρκη, κάνει σπουδαία διεθνή καριέρα.

Πέτρος Κλαμπάνης, μπάσο, λούπες, κρουστά, φωνητικά

 

Ώρα Έναρξης: 21:30

Είσοδος ελεύθερη

————————————————————————————————————————–

Petros Klampanis, double bass, loops, percussion, vocals

Starts at: 21:30

Free Admission

Συνδιοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης / Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Επιμέλεια-Οργάνωση Φεστιβάλ: Βαγγέλης Αραγιάννης, Γιάννης Ρούσσος,
Χάρης Βεκρής
Υποστήριξη παραγωγής: ΕνΤοΠο Σύρο
Κείμενα: Βαγγέλης Αραγιάννης
Ιστοσελίδα: www.syrosjazzfestival.gr
Επικοινωνία: syrosjazzfestival@gmail.com

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Οκτωβρίου 5, 2018
Ώρα:
9:30 μμ - 11:00 μμ
Κόστος:
Δωρεάν
Event Categories:
, , , ,
Διοργανωτής
Syros Jazz Festival