ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

To Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Σύρο αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια να προβληθούν θέματα διάσωσης του υλικού και άυλου πλούτου μέσω της καταγραφής τους με διαφορετικούς τρόπους. Στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να εντάξει πλέον το κοινό ως ενεργό συμμετέχοντα στο εγχείρημα ανάδειξής και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει δράσεις και προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, με θέμα την καταγραφήπροστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ, μουσικές εκδηλώσεις, μαθητικούς και φοιτητικούς διαγωνισμούς, παράλληλες δράσεις και διαδραστικά εργαστήρια ψηφιακών και μη πρακτικών καταγραφής της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η διάρθρωση του τριήμερου Φεστιβάλ αποσκοπεί στην ένταξη όλου του πληθυσμού, με στόχο την ομαδική καλλιέργεια ευαισθητοποίησης αλλά και προβληματισμού πάνω σε καλές πρακτικές και σχετικές εφαρμογές, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με Δελτίο Ελεύθερης Εισόδου .

Δελτίο Ελεύθερης Εισόδου για τις προβολές στο Θέατρο Απόλλων μέσω Ticketservices.gr και ταμείο Θεάτρου Απόλλων. 

 

Πρόγραμμα Φεστιβάλ: https://www.heritagefestival.gr/6

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΞΙΑΓΩΓΗΣ: 26.27.28 | 05

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ:

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ – Κράτηση θέσεων για τα εργαστήρια της Κυριακής: heritagefestival.gr (δωρεάν), ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΟΗ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΒΕΛΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Ημερομηνία

Μάι 26 - 28 2023
Έληξε

Κόστος

Δωρεάν
Category

Διοργανωτής

Ηeritagefestival
Email
heritagefestival.gr
Δελτία Ελεύθερης Εισόδου
Shopping Basket
Μεγέθυνση / Zoom